Lazarus tutorijal 06 – TTimer

U ovom tutorijalu predstavljam komponentu TTImer. To je tajmer koji je koristan u mnogim programima, na primer za pravljenje sata. U ovom primeru pravim jednostavan sat uz pomoc TTimer.

Advertisements

About Darth Ewok

Kompjuterski entuzijasta sa preko 30 godina iskustva. FUNDAMENTAL LINUX ADMINISTRATION https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-31c7f Fundamental System Security https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-0c6e2a End User Security Awareness https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: C-935c75f14-58b64df9 SECURITY MISCONFIGURATIONS https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-fc2853 Security Assessment & Testing https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-83cd23 CREATE A SUBNET https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-ff674 Peripheral Devices and Connectors https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-d97b10 Malware Fundamentals https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-1ab14a

Posted on 2016/01/11, in Pascal, Programski jezici and tagged , , , . Bookmark the permalink. 5 Comments.

 1. Pozdrav darthewok.Ako mozes i ako budes imao vremena da mi odgovoris na tri pitanja.Kako da postavim dugme koje otvara padajuci meni (podesavanje alarma),a na tom dugmetu da bude slicica npr.sat budilnik?Drugo pitanje,kako da postavim datum pored sata i da datum bude u podesavanje sa alarmom?I trece,pitanje kako da uradim kada se alarm podesi da to vreme i datum stoi ispod sata?

  Like

  • Klasican padajuci meni, TComboBox, koliko znam, nema opciju da se doda slicica. Mozda postoji neki dodatak koji ima opciju padajuceg menija sa slicicom. Ali ovaj ugradjen, nema tu mogucnost, takodje nema ni TSpinEdit, koji sam koristio u programu Sat. Videcu, preko Google-a, da li postoji neki dodatak koji to moze da radi. Mozes, na primer, da koristis alternativni metod, da postavis malu slicicu pored TComboBox-a, uz pomoc komponente TImage.
   Da bih ti odgovorio na ostala pitanja, najbolje bi bilo da napravim video tutorijal, jer bi objasnjavanje ovde mozda bilo malo previse komplikovano.
   Pozdrav

   Like

  • Samo da dodam. Neke komponente imaju opciju za slicice, kao na primer: TBitBtn, TEditButton itd, tako da mozda mozes te komponente da iskoristis da ubacis dugme sa slicicom.
   Pozzz

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: