Gimp tutorijal 72 – G’MIC filter Extract Foreground

Odgovor na pitanje jednog od gledalaca u vezi G’MIC filtera Extract Foreground.

Advertisements

About Darth Ewok

Kompjuterski entuzijasta sa preko 30 godina iskustva. FUNDAMENTAL LINUX ADMINISTRATION https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-31c7f Fundamental System Security https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-0c6e2a End User Security Awareness https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: C-935c75f14-58b64df9 SECURITY MISCONFIGURATIONS https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-fc2853 Security Assessment & Testing https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-83cd23 CREATE A SUBNET https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-ff674 Peripheral Devices and Connectors https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-d97b10 Malware Fundamentals https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-1ab14a

Posted on 2016/08/19, in Gimp tutorijali, Tutorijali and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 Comments.

 1. Hvala darthewok!

  Like

 2. Dobijam gresku, a ne mogu da shvatim sta nije u redu. Ako moze pomoc, greska je sledeca: *** Error in ./gimp_extract_foreground/*repeat/*local/(…)/pointcloud/*repeat/*local/*if/ *** Command ‘-f’: [_cimg_math_parser] gmic::fill(): Undefined variable ‘I’ in expression ‘V = I…’.

  Hvala

  Like

  • Hm… Greska mi nista ne govori sta bi tacno moglo da bude uzrok.
   Da li ti se ista greska ponavlja na svim G’mic filterima ili samo na filteru Extract Foreground?
   Ako je samo na Extract Foreground, mozda je slika prevelika i nemas dovoljno RAM memorije za sliku tako visoke rezolucije. Prvo smanji rezoluciju slike, na neku nizu rezoluciju, na primer 1024×768, pa probaj ponovo.

   Like

   • Na svim ostalim filterima radi bez problema. Čak sam probao jedan gde je u sekundi otvorio sigurno 15 lejera, dakle do memorije ne bi trebalo da bude (4 GB, a za Gimp 1 GB). Slika je 1355×765.
    Ono što primećujem je da kada kliknem na apply na filter (Extract Foreground (interactive)) da kada on otvori novi lejer da na originalnoj slici u dnu odbrojava sekunde i radi nešto, kao da proces nije završen ili je to normalno jer je filter aktivan?
    (Dok sam ovo pisao izbrojao je 577 sekundi rada).
    Sada sam da bih ga prekinuo kliknuo greškom samo jednu jedinu zelenu tačku na celom lejeru i zatvorio prozor i iskočila je identična greška, rekao bih nije do obrade- samog procesa?
    Gmic (1.6.8-3) sam instalisao na Linuxu Mint 18 apt-get-om dakle iz repozitorijuma, nije prijavio nedostatak nikakvih međuzavisnosti, a preporučio je gimp-gmic koji sam instalisao. Sada sam i oba deinstalisao, pa ponovo instalisao i dodao i gmic-zart paket koji prethodno nisam ali ne pomaže.

    Pomažite! Hvala.

    Like

 3. Našao sam rešenje. Jednostavno sam prethodno deinstalisao pakete gmic, gimp-gmic i gmic-zart iz konzole, skinuo sa sajta http://www.gmic.eu gimp-gmic.zip za 64-bitni linux, raspakovao i njegov sadržaj iskopirao u direktorijum /home/user/gimp-2.8/plug-ins i sve radi besprekorno.

  Hvala Vam na trudu.

  Pozdrav

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: