Najava novih kurseva

U ponedeljak prvog juna pocinju dva kursa koja mogu biti zanimljiva citaocima. Prvi je dobro poznat jer je vec imao nekoliko ciklusa, dok drugi ima svoj debi u MOOC svetu.

1/ Programming for Everybody je uvodni kurs u Python programiranje. Traje jedanaest nedelja i vodi ga izvanredni profesor Charles Severance sa Univerziteta u Micigenu. Popularni Dr.Chuck je inace jedan od pionira i veliki entuzijasta po pitanju online i otvorene edukacije. O ovome na neki nacin svedoce i njegove tetovaze posvecene projektima u kojima je ucestvovao. :)

Kurs je inace baziran na njegovoj knjizi Python for Informatics i zamisljen je tako da radi na svim platformama. Organizuje ga Univerzitet u Micigenu preko Coursera MOOC sistema. Rad Dr.Chucka mozete pratiti na njegovom sajtu i preko twittera, a vise o pristupu edukaciji pogledajte na predavanju sa TEDx-a.

Adresa >
https://www.coursera.org/course/pythonlearn

2/ HTML5 je novi standard za prikazivanje sadrzaja sa weba i naslednik je HTML4. Nakon vise revizija, definitivno je standardizovan od oktobra 2014te. Danas ga podrzavaju svi znacajni browseri. Ono sto odmah upada u oci jeste povecana interaktivnost i jaca podrska za multimediju. Ovaj kurs na EdX-u organizuje upravo WWW Konzorcijum (W3C), tako da su informacije iz prve ruke.

Adresa >
https://www.edx.org/course/learn-html5-w3c-w3cx-html5-1x

Oba kursa nude verifikovane (placene), a trebalo bi i honor code sertifikate. Potpuno su besplatni, neophodno je da se uclanite na odgovarajucu platformu.

 

Advertisements

Posted on 2015/05/29, in Internet, Programski jezici, Python, Razno, Web adrese. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: