BB Flashback Express

BB FlashBack je jednostavan program za snimanje ekrana, uz mogucnost snimanja zvuka. Postoji u tri edicije, Express, Standard i Pro. Prva je potpuno besplatna i sasvim dovoljna za osnovne potrebe.

Izmedju ostalog, mozete izabrati da li da snimate ceo ekran ili neki deo, izabrati izvor zvuka, prilagoditi rad kapacitetu PCja, limitirati duzinu fajla, dodatno oznaciti kursor, i na kraju video exportovati u flash ili avi u kodeku po izboru. Sve ovo uz logicnu organizaciju programa, cini ga gotovo idealnim za pravljenje video tutorijala i prezentacija.

Mala napomena, ako imate Realtekovu kartu a zelite da snimate zvuk sa ekrana a bez mica, recimo da bi snimili neku igru sa zvukom, podesavanja su sledeca. Pokrenite Volume Control > u Mixer Device izaberite Realtek HD Audio Input > zatim mute Mic i unmute Stereo Mix. Zapamtite podesavanja da bi kasnije mogli da vratite. Ovo je inace standardni nacin kako da naterate Realtek da snima zvuk sa desktopa i radi za vecinu screencap programa.

BB Flashback Express mozete skinuti na sajtu proizvodjaca. Potrebno je da ostavite mail na koji ce vam biti poslata registracija. Ako nekom zatreba, starija verzija 4.1 dostupna je na CNetu.

Advertisements

Posted on 2015/03/09, in Open Source & Freeware, Razno. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: