Provera aktivnosti mail naloga

Tri verovatno najpopularnija mail provajdera vec neko vreme imaju opciju provere logovanja po IP adresama. Ovo je korisna mogucnost za one koji zele pojacanu kontrolu i sigurnost svojih naloga. Ukratko cemo objasniti kako da proverite istoriju logovanja na Hotmail, Gmail i Yahoo.

1) Hotmail

a) Ulogujte se u Hotmail. Kliknite gore desno na vase ime, i iz padajuceg menija izaberite Account Settings.

b) U delu Security & Privacy kliknite na Check recent activity. U zavisnosti od podesavanja, od vas ce se traziti nacin slanja sigurnosnog koda. Npr. ako ste ostavili recovery mail, bice potrebno da ga potvrdite. Kada ovo uradite kliknite Send code.

c) Na sledecoj strani potvrdite Code koji ste dobili. Nakon ovog mozete detaljno pogledati aktivnosti na vasem nalogu. Da bi ste otvorili detalje jednostavno kliknite na zeljeno logovanje.

2) Gmail

Ulogujte se na Gmail. U donjem desnom uglu videcete Last account activity i vreme. Kliknite na link Details neposredno ispod i videcete precizno vreme, nacin i IP adresu aktivnosti. Ovaj pregled je ogranicen na nekoliko poslednjih logovanja.

3) Yahoo mail

Ulogujte se na Yahoo mail. U gornjem desnom uglu stanite na ikonicu u obliku tockica, i u drop down meniju izaberite Account Info. U delu Sign-In and Security kliknite na View your recent sign-in activity. U tabeli kliknite na Location (gore desno) i izaberite IP Address kao nacin prikaza. Ako zelite da vidite logovanja u dodatnom periodu, kliknite dole desno na View More.

Advertisements

Posted on 2015/03/05, in Internet, Razno, Tutorijali. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: