FEBE

FEBE je skracenica od Firefox Environment Backup Extension. To je jedan jako koristan dodatak za Firefox, koji sluzi za pravljenje rezervne kopije (backup) svega sto se nalazi u Firefoxu.
Febe ce takodje napraviti i rezervne kopije instaliranih dodataka. I ne samo to, od svakog individualog instaliranog dodatka ce napraviti .xpi fajl, koji mozete instalirati u Firefox.
FEBE ce Vam znatno olaksati sinhronizaciju Firefoxa na vise kompjutera.

Pre nego sto pocnete praviti rezervne kopije, treba prvo podesiti opcije za FEBE. Naj vaznije, je da podesite folder gde ce FEBE da napravi rezervnu kopiju, klikom na Where to backup, a zatim treba da izaberete sta ce da se bekapuje, klikom na What to backup. Mozete bekapovati kompletan Firefox ili samo pojedine elemente. When to backup sluzi da se podesi vreme kada ce da se izvrsi bekap. How to backup Vam daje neke dodatne opcije vezane za pravljenje rezervne kopije. U Advanced su napredne opcije. U Cloud Services mozete podesiti opcije za slanje rezervne kopije na neki Cloud Servis za deljenje fajlova na internetu.

Najnoviju verziju FEBE dodatka mozete pruzeti i instalirati sa zvanicne adrese:
http://softwarebychuck.com/febe/febe.html

Takodje, mozete ga preuzeti i instalirati i sa Mozilinog repozitorijuma, ali sam primetio da tamo nije naj novija verzija:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/febe/

Advertisements

About Darth Ewok

Kompjuterski entuzijasta sa preko 30 godina iskustva. FUNDAMENTAL LINUX ADMINISTRATION https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-31c7f Fundamental System Security https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-0c6e2a End User Security Awareness https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: C-935c75f14-58b64df9 SECURITY MISCONFIGURATIONS https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-fc2853 Security Assessment & Testing https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-83cd23 CREATE A SUBNET https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-ff674 Peripheral Devices and Connectors https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-d97b10 Malware Fundamentals https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-1ab14a

Posted on 2015/03/01, in Web browser and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: