Zbornik IT tekstova sa bloga Kompjuteri

PDF e-book linkovi za preuzimanje:

Blog Kompjuteri: kompjuteri
Dropbox: https://dl.dropboxusercontent.com/u/26020865/kompjuteri.pdf

O ovoj knjizi

Ebook je nastao sa idejom da se citaocima da lep i koristan poklon povodom Nove godine. Sadrzi sve textove od pocetka rada, koji datira godinama unazad i pre prelaska na wordpress platformu. U njemu cete naci analize, uputstva i tutorijale vezane za Kompjuterske nauke u najsirem smislu. Od raznih operativnih sistema i networkinga, preko programiranja, dizajna i multimedije, pa do prikaza open source programa i besplatnih igara.

U gotovo svim postovima, akcenat smo stavljali na prakticnost u radu. Pored brojnih resenja za neke od standardnih problema, znacajan deo cine pojedinacni i serije tutorijala. Npr. naci cete izuzetnu seriju vezanu za rad sa Gimpom, ili kratak ali vrlo efektan uvod u Python. Mislim da ovakav pristup bez puno teoretisanja predstavlja i najvecu vrednost ove knjige.

Imajte takodje u vidu, da textovi predstavljaju odraz iskustva i pristupa autora. On se ne poklapa uvek sa opste prihvacenim pogledima u IT svetu. Takodje, pojedina uputstva obradjuju podesavanja na dubinskom sistemskom nivou. Iako smo se trudili da sto jasnije objasnimo svaki detalj, to nije uvek moguce. Autori nece snositi odgovornost za eventualne probleme koji mogu nastati, te vas molim da imate u vidu, da uputstva u knjizi primenjujete na sopstvenu odgovornost.

Opredelili smo se za CC-BY-SA licencu. Ukratko, ebook mozete koristiti u celosti ili po textovima u bilo koje svrhe, ukljucujuci i komercijalne. Neophodno je samo da navedete izvor, te da eventualni remix bude pod istom licencom (Share Alike). Takodje, licenca je kompatibilna sa Radovima Slobodne Kulture.

Na kraju bih rekao da ce ovaj ebook biti od najvece koristi nasim redovnim citaocima. Zato sto nece biti samo IT zbornik, vec i offline podsetnik onoga sto vec znaju. U tom smislu vas pozivam da, kao i do sada, pratite nas rad na dobro poznatoj adresi >

https://kompjuteri2011.wordpress.com

Srecna Nova i sve najbolje.

~ Windu Jet

 

PDF e-book linkovi za preuzimanje:

Blog Kompjuteri: kompjuteri
Dropbox: https://dl.dropboxusercontent.com/u/26020865/kompjuteri.pdf

About Darth Ewok

Kompjuterski entuzijasta sa preko 30 godina iskustva. FUNDAMENTAL LINUX ADMINISTRATION https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-31c7f Fundamental System Security https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-0c6e2a End User Security Awareness https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: C-935c75f14-58b64df9 SECURITY MISCONFIGURATIONS https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-fc2853 Security Assessment & Testing https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-83cd23 CREATE A SUBNET https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-ff674 Peripheral Devices and Connectors https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-d97b10 Malware Fundamentals https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-1ab14a

Posted on 2014/12/28, in Razno and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: