Brisanje deaktiviranih facebook kontakata

Facebook je od skora promenio nacin rada friends liste i poceo da racuna deaktivirane profile u ukupnom broju prijatelja. Ovo je uradjeno neselektivno, tako da su uracunati ne samo korisnici koji su sami deaktivirali profil, vec i oni kojima je nalog ukinut od strane FB zbog krsenja TOSa. Ako koristite FB na takav nacin da imate veliku listu, onda moze doci do problema i potrebe da se ovi virtuelni profili sklone. Kao i uvek do sada, FB je izasao sa saopstenjem i ostavio korisnicima da se sami snalaze.

Postoje dva nacina da se ocisti nalog, rucno i preko skripte:

a) Rucni metod.

– Otvorite friends listu i kliknite na prvi blank account. Dobicete obavestenje da je nalog deaktiviran i opciju za Unfriend.
– Kada kliknete Unfriend bicete pitani za potvrdu, i nakon potvrde dobicete obavestenje da je nalog sklonjen sa liste. Na obavestenju je dugme Okay…
– Ignorisite ovo Okay, ostavite obavestenje da stoji i predjite odmah na sledeci blank account. Ovo ce znatno ubrzati ciscenje profila. U koliko kliknete Okay, friends lista ce biti refreshovana.

b) Skripta metod.

Ovu skriptu je razvio Brandon Venery za potrebe Mafia Wars igraca.

Koristi se jednostavno:

– Ulogujte se na svoj FB account i otvorite friends listu.
– Iskopirajte sledeci text-link u Address Bar browsera i pokrenite ga:

javascript:%28function%28%29%7Bvar a%3Ddocument.createElement%28"script"%29%3Ba.type%3D"text%2Fjavascript"%3Ba.src%3D"http://resdogs.us/Scripts/disableremover.js%3F"%2BMath.random%28%29%3Bdocument.getElementsByTagName%28"head"%29%5B0%5D.appendChild%28a%29%7D%29%28%29%3B

– Izaberite jednu od tri opcije za remove i pratite uputstva. Vise o metodama mozete videti ovde.

Testirani su Auto & FS pod SeaMonkey, i oba metoda su radila korektno. Skripta je inace predvidjena za FF i Chrome. Za one koji poznaju JS, code mozete videti ovde. U trenutku pisanja ovog texta sve radi pouzdano. Ipak bih prednost dao rucnom metodu, zato sto je sigurniji.

Postoji jos jedan tip disablovanih profila koji se ponasaju kao normalni, tj. imaju sve opcije kao da su aktivni. Sa druge strane imaju blank profil slike a u koliko stanete misem na ime videcete da link salje na vas sopstveni profil. Njih je moguce ukloniti jedino rucno kao da su aktivni, jer se tako i ponasaju.

Sve u svemu, srecno sa jos jednom genijalnom idejom FB dev tima. :)

Posted on 2012/07/01, in Internet. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: