Nautilus Image Converter – Ubuntu 12.04 LTS

Nautilus Image Converter je dodatak za Nautilus koji moze masovno da menja rezoluciju slike ili da rotira slike. Jako je jednostavan za rad. Dovoljno je samo da selektujete slike kojima zelite da promenite rezoluciju ili da ih rotirate, zatim kliknite desnim tasterom misa na neku od selektovanih slika da bi se otvorio kontekst meni i kliknite na Resize Images ili Rotate Images da bi selektovanim slikama promenili rezoluciju ili ih rotirali. U zavisnosti sta ste odabrali otvorice se odgovarajuci prozor gde mozete da unesete parametre za promenu rezolucije ili rotaciju.

Pored opcija koje se odnose na promenu rezolucije, odnosno ugla rotacije, treba da obratite paznju na opcije ispod stavke Filename.

Prva opcija Append znaci da se izmene nece vrsiti na originalnim slikama i da ce se na ime izmenjenih slika dodati nastavak .resized ili .rotated ili sta vec izaberete. Originalne slike ce ostati ne promenjene.

Druga opcija Resize in place, odnosno Rotate in place ce promeniti rezoluciju, odnosno rotirati originalne slike. Tako da treba da budete pazljivi s ovom opciojom i da je koristite samo ako ste apsolutno sigurni da zelite da menjate originalne slike.

Dodatak instalirate tako sto pokrenete Ubuntu Software Center u pretragu upisite nautilus-image-converter i kada ga pronadjete instalirajte ga. Posle instalacije se izlogujte i ponovo ulogujte.

Advertisements

About Darth Ewok

Kompjuterski entuzijasta sa preko 30 godina iskustva. FUNDAMENTAL LINUX ADMINISTRATION https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-31c7f Fundamental System Security https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-0c6e2a End User Security Awareness https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: C-935c75f14-58b64df9 SECURITY MISCONFIGURATIONS https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-fc2853 Security Assessment & Testing https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-83cd23 CREATE A SUBNET https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-ff674 Peripheral Devices and Connectors https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-d97b10 Malware Fundamentals https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-1ab14a

Posted on 2012/05/23, in Ubuntu 12.04 LTS and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: