Skype Autoupdate

Mnogi korisnici se zale na jos uvek prisutnu bagovitost nove serije (v5.x) i nemogucnost da se autoupdate disabluje. Ovaj problem je prisutan u mnogim programima, jer veliki broj kompanija ima naviku da upotrebljava svoje korisnike kao besplatne beta testere.

Autoupdate je moguce disablovati iz menija na sledeci nacin:
Tools > Options > Advanced > When new version … i onda dechekirati notify me & autoupdate
… problem je sto su ove opcije po defaultu checkirane a dostupne su tek kad se ulogujete u profil, kada je vec updater uradio posao. :)

Jedan od nacina da se ovo resi je, da se ulogujete, disablujete autoupdate, kad vam instaler ponudi update odbijete i izadjete iz Skype-a. Nakon toga odete u:
x:\ Docs and settings \ <username> \ Local Settings \ Temp i obrisete SkypeSetup.exe iz njega.

Ovaj postupak cete morati da ponovite za svaki novi nalog jer se sve opcije automatiski vracaju na default. Kad smo vec kod naloga, oni se cuvaju u:
x:\ Docs and settings \ <username> \ Application Data \ Skype \ skype-username

Brisanjem foldera sa imenom naloga, brisete i sam nalog kao i sve opcije vezane za njega.

Napomena: Ovo ne brise nalog sa Skype servera vec samo u vasem sistemu. Za ovu operaciju trenutno ne postoji opcija osim da ga ne koristite u duzem periodu.. :)

Posted on 2011/05/25, in Windows tips. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: