Editovanje subtitlova u mkv fajlovima

Za editovanje subtitlova integrisanih u mkv fajl bice vam potrebni Subtitle Workshop (najkorisceniji program za rad sa subtitlovima), MKV Demux All (za extraktovanje streamova) i mkvtoolnix (paket za rad sa mkv-om) koji cemo koristiti da bi muxovali zavrsni fajl.

1/ Skinite i instalirajte Subtitle Workshop, MKV Demux All i mkvtoolnix.

2/ Pokrenite MKV Demux All, prevucite zeljeni mkv fajl u glavni prozor i kliknite Demux Files. Svi streamovi, ukljucujuci subtitlove, ce biti extraktovani u isti folder u kome je originalni fajl.

3/ Pokrenite Subtitle Workshop, otvorite extraktovani subtitle, napravite zeljene korekcije i snimite fajl. Nemojte zaboraviti da Input i Output FPS podesite na originalni.

4/ Otvorite mkvtoolnix, u Input file kliknite Add i dodajte demuxovane fajlove sa sada izmenjenim subtitlom. U Output filename kliknite Browse i definisite lokaciju i ime zavrsnog fajla. Selektujte video deo sa input liste i na tabu ‘Format specific options’ u polju za FPS unesite originalnu vrednost FPSa. Kliknite Start muxing.

Dobijeni fajl bi trebalo da po svemu bude identican originalnom, osim po subtitlu. Na ovaj nacin mozete menjati, dodavati i skidati elemente u mkv fajlovima.

Napomena: Postoji vise nacina da saznate originalni FPS, recimo rClick u KMPlayeru dok se emituje video, pa izaberete opciju Media Info. Pored FPS-a dobicete i druge korisne A/V informacije.

Advertisements

Posted on 2011/05/25, in Video. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: