Sta sve mozete da radite sa programom VLC, a da to mozda niste znali da moze?

– Mozete konvertovati video ili audio fajl u drugi format. Kliknite na Media -> Convert/Save. U kartici File, ucitajte fajl koji zelite da kovertujete klikom na dugme Add, zatim kliknite na Convert / Save. U prozoru Convert u polje Destination kliknite na Browse da bi ste odredili gde ce konvertovani fajl biti sacuvan i pod kojim imenom. U polju Settings izaberite format u koji zelite da konvertujete fajl klikom na padajuci meni Profile. Takodje, mozete promeniti default parametre zeljenog profila. Zatim kliknite na Start i sacekajte da se proces zavrsi.

– Pored konverzije fajlova, takodje mozete ripovati DVD, Audio CD ili Video CD i Super Video CD. Kliknite na Media -> Convert/Save. Kliknite na karticu Disc i tu izaberite sta zelite da ripujete, zatim kliknite na Convert / Save. U prozoru Convert u polje Destination kliknite na Browse da bi ste odredili gde ce konvertovani fajl biti sacuvan i pod kojim imenom. U polju Settings izaberite format u koji zelite da konvertujete fajl klikom na padajuci meni Profile. Takodje, mozete promeniti default parametre zeljenog profila. Zatim kliknite na Start i sacekajte da se proces zavrsi.

– Na isti nacin mozete snimiti audio/video sadrzaj sa interneta i web kamere/tv kartice. Ako nesto skidate sa interneta, Kliknite na Media -> Convert/Save. Zatim kliknite na karticu Network i tu ukucajte URL adresu zeljenog sadrzaja. Odnosno, ako snimate sadrzaj sa web kamere ili tv kartice, kliknite na Media -> Convert/Save. Zatim kliknite na karticu Capture Device i tu podesite opcije. Dalje, postupak je isti, kao i u prethodna dva primera za konvertovanje. Kliknite na Convert / Save. U prozoru Convert u polje Destination kliknite na Browse da bi ste odredili gde ce konvertovani fajl biti sacuvan i pod kojim imenom. U polju Settings izaberite format u koji zelite da konvertujete fajl klikom na padajuci meni Profile. Takodje, mozete promeniti default parametre zeljenog profila. Zatim kliknite na Start i sacekajte da se proces zavrsi.

– Mozete gledati i slusati video i audio strimove sa interneta ili lokalne mreze. Kliknite na Media -> Open Network Stream, zatim ukucajte URL adresu i kliknite na Play.

– Mozete strimovati (emitovati) video i audio sadrzaj na internet ili lokalnu mrezu. Kliknite na Media -> Streaming. Izaberite sta zelite da strimujete i podesite opcije.

– Mozete slusati/gledati podcastove i predefinisane radio i tv stanice. Ukljucite play listu, ako nije ukljucena (View -> Playlist). Sa leve strane, u Media Browseru kliknite na malu strelicu pored reci Internet ili dvoklik na Internet, da se otvori sadrzaj pod tom stavkom. Tu se nalazi lista predefinisanih sadrzaja koji su dostupni na internetu.

– Ako zelite da brzo snimite neki sadrzaj, to mozete uciniti klikom na record dugme (dugme sa crvenim krugom). Record dugme se po defaultu ne vidi, pa morate ukljuciti Advanced controls (View -> Advanced Controls). Klikom na to dugme zapocinjete snimanje, ponovnim klikom na to dugme zaustavljate snimanje. Audio fajlovi se po defaultu snimaju u direktorijum Music, a video fajlovi u direktorijumu Videos (ovo vazi za Linux) u Windowsu se verovatno snima u My Documents ili My Videos, odnosno My Music.

Advertisements

About Darth Ewok

Kompjuterski entuzijasta sa preko 30 godina iskustva. FUNDAMENTAL LINUX ADMINISTRATION https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-31c7f Fundamental System Security https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-0c6e2a End User Security Awareness https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: C-935c75f14-58b64df9 SECURITY MISCONFIGURATIONS https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-fc2853 Security Assessment & Testing https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-83cd23 CREATE A SUBNET https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-ff674 Peripheral Devices and Connectors https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-d97b10 Malware Fundamentals https://www.cybrary.it/verify-certificate/ Certification Number: SC-935c75f14-1ab14a

Posted on 2011/05/24, in Tutorijali and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: